Aktiviteter

KURS I SØM AV MIDDELALDERDRAKTER VÅR 2016

DrakterOslotorg1996Kurset var basert på HJELP TIL SELVHJELP, og gikk over tre kvelder, med tre timer hver. Start 24. februar. Kursleder var Tone Fagerstedt, som også ledet kursene for 20 år siden.

Kurset startet med 19 påmeldte, men noen falt fra, så ved avslutningen var det 12 igjen. På siste kurskveld takket deltagerne kursleder Tone med en bukett blomster, og uttrykte stor takk for at hun tok på seg dette oppdraget  uten honorar eller betaling av noe slag - bare ren lyst til å bidra! Noe både Middelalder-Oslo og deltagerne satte umåtelig stor pris på. 

1. kveld: onsdag 24. februar, kl 17:00-20:00 Se på tegninger, velge modell, råd og tips om stoff og materialer, hvor ting kan kjøpes, priser etc. Alle må ha med noe å skrive på og med.

2. kveld: onsdag 2. mars, kl 17:00-20:00 Alle har med stoff og eventuelt tilbehør. Hjelp til forming, klipping og råd og vink. Om det blir tid, vil deltakerne kunne begynne å tråkle på sine antrekk.

3. kveld: onsdag 9. mars, kl 17:00-20:00 Deltakerne forventes å ha startet opp søm på sine antrekk: tråklet og eventuelt sydd sammen. Hjelp til tilpasning og råd og vink for det videre arbeidet.

Praktiske opplysninger:

Sted: Kurset holdes i historiske omgivelser i den såkalte Rådssalen i Garmannsgården, Rådhusgt. 7, på hjørnet av Rådhusgt. og Dronningens gt.

Materiell: Alle deltakere kjøper og betaler alt de trenger av stoff og materialer til egne antrekk.

Kursavgift: kr 200, som går til dekning av diverse forbruksmateriell til kursavviklingen, betales ved påmelding til foreningens konto nr 9235 30 83297.