Middelalder-Oslo

Arrangementer

Søndag 10. desember kl. 15.00: GAMMELDAGS JULESTUE

JulestueGAMMELDAGS JULESTUE I OSLO LADEGÅRD
Et førjulsarrangement for hele familien, men aller mest for barna, inspirert av 1700-tallets folkelige og livlige tradisjon. «I gamledager» samlet folk seg i de mørke vinterkveldene for å danse, leke og more seg – og kanskje nyte en enkel servering. Dette ble kalt å holde julestue, og julestuene ble så populære og løsslupne at de ble forbudt av kongen med flere forordninger, siste gang av Christian VI i 1735.

Ladegårdens julestue henter opp igjen noe av det gamle og glemte, og har i seg førjulstidas tradisjonelle kontraster lys/mørke, tindrende stjerner og skumle julebukker. Kjernen er Barokk Boreals konsertforestilling, der seriøs musikk presenteres i et lekent uttrykk med musikk, dans og fortelling. Forfatter Sveinung Lutros bildekåseri fråtser i mørke og skumle vesener som uhyrlige Krampus, hissige Lussi og den mystiske julegeita, og setter tradisjonene i en historisk og europeisk sammenheng. Alle sansene skal pirres, så Ladegården inviterer inn i julepyntede stuer, og byr på enkel servering med historisk julesmak. 

Billetter kr. 50,-. Kan kjøpes på https://osloladegard.ticketco.no/nb/e/gammeldags_julestue__familieversjonen , eller i døra så lenge det er plass.

Du er her: Hjem Aktiviteter Arrangementer Aktiviteter Gjennomførte aktiviteter Søndag 10. desember kl. 15.00: GAMMELDAGS JULESTUE