Middelalder-Oslo

Gjennomførte arrangementer

KongshornetDypdykk: DEN NORSKE RIDDEREN OG KONGSHORNET

Hva kan Kongshornet fortelle oss om middelalderens ridderidealer?

Foredrag av Bjørn Bandlien på Historisk museum.

Påmelding kreves.

Deichmanske bibliotek inviterer til arrangementet "Carl Deichman og arven etter Landsloven", med blant annet en samtale med historikerne Bjørn Bandlien og Bård Frydenlund.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Ingen påmelding.

Sted: Deichman Bjørvika, Musikkscenen 3. etg

For program og nærmere informasjon:  KLIKK HER.

Seminaret er gratis, og arrangeres av NBBS - Norsk bok- og bibliotekhistorisk selskap i samarbeid med Oslo Katedralskole. Påmelding ikke nødvendig.

TID: Mandag 29. april kl 1800

STED: Oslo Katedralskole, Ullevålsveien 31.

Årsmøtet i Middelalder-Oslo finner sted onsdag 13. mars fra kl.18.30 i Halvardsalen, Gamlebyen skole, Arups gate 3.

Sakspapirer til årsmøtet kan lastes ned her:  saksliste, årsberetning for 2023, handlingsplan for 2024 og revidert regnskap for 2023 m/budsjett for 2024.

Innstilling fra valgkomiteen til nytt styre 2024.

Møtet er åpent for alle, men for å kunne delta med innlegg og avgi stemme på årsmøtet må du være medlem i foreningen og ha betalt kontingenten for 2024.

Sjbod laftingEtter årsmøtet, fra ca. kl. 20 eller noe før, er det innlegg/foredrag ved Ulrikke Thea Berg (Ladegårdens informasjonssenter, Kulturetaten) og Petter B. Molaug (foreningen Middelalder-Oslo). Temaer vil være planene som nå er under behandling i Oslo kommune om Middelalderparken og andre områder i middelalderbyen og orientering om planlagte arrangementer i Oslo i jubileumsåret. Bildet t.v.: Pågående lafting av sjøbod inne i Lokomotivverkstedet.

Så gjør vi oppmerksom på foredrag 2. mai om en pilegrimsvandring til Roma i året 1152, St. Hallvards dag 15. mai og Oslo Middelalderfestival 31.mai-2.juni.

Vi minner om sommerturen til Flandern. Nå haster det med påmelding!

Det inviteres til kveldsforedrag torsdag 2. mai kl.19.00 i Halvardsalen, Gamlebyen skole.

en reise til romaIslendingen Nikolas Bergsson skrev en veiviser til andre pilegrimer, Leiðarvísir og borgarskipan, med reiseruter fra Nord-Europa til Roma og Jerusalem, ispedd observasjoner av folk og samfunn han møter på veien.

Hvordan var det å reise den gang? Hvordan så verden ut da? Hvordan kan det Europa Nikolas reiste gjennom sammenliknes med dagens verden?

Velkommen til foredrag med en historiker og en numismatiker som har skrevet en bok om sin odyssé gjennom middelalderens Europa.

Hans Jacob Orning er professor i historie ved Universitetet i Oslo og Svein Gullbekk er professor i numismatikk ved Kulturhistorisk museum, Universitetet i Oslo.

Arrangementet er gratis, og åpent for alle. VELKOMMEN!

Du er her: Hjem Aktiviteter Gjennomførte arrangementer