Middelalder-Oslo

Gjennomførte arrangementer

PLanter i MiddeladerparkenKveldsforedrag i Halvardsalen, Gamlebyen skole, Egedes gate 3 onsdag 9. november kl.19.00.

Foredrag med lysbilder av Anneleen Kool, bestyrer av Botanisk hage Naturhistorisk, museum og Karoline Kjesrud, førsteamanuensis Kulturhistorisk museum.

Vi vet en god del om planter og trær i middelalderbyen ut fra funn av frø og pollen fra arkeologiske utgravninger. Men hva slags planter, busker og trær skal det være i Middelalderparken? Her er det mange hensyn å ta og mange muligheter. For det kan ikke bare bli gress! Vi innbyr til diskusjon etter foredragene.

Gratis og åpent for alle - velkommen!

eueiaSøndag 20. november er det 0. søndag i advent, og tradisjonen tro feirer vi dronning Eufemia denne kvelden.

Fra kl 18 er det lett servering av Luthentrank og pepperkaker, og salg av kort, plakater, cd-er og bøker.

Kl 19.00 blir det konsert i bisp Nikolas' vinterhall: "De spilte gullterning ved breden bord". Øyonn Groven Myhren og Sverre Jensen fremfører middelalderballader.

Arrangementet er åpent for alle - ta gjerne med venner! Gratis for medlemmer, ikke-medlemmer betaler kr 100.

Sted: Oslo ladegård, Oslo gate 13

Adkomst: Trikk 13 og 19 og buss 32 og 74 til holdeplass Middelalderparken, eller buss 70 til St. Hallvards plass.

Velkommen!

Hittil i år har foreningen Middelalder-Oslo fått hele 121 nye medlemmer! Disse nyinnmeldte var innbudt til et eget arrangement onsdag 12. oktober  i Halvardsalen i Gamlebyen skole.

Keller Oslo 1300rOver 50 av de nyinnmeldte hadde respondert på invitasjonen, og det ble en hyggellig kveld med mingling, foredrag og levende middelaldermusikk ved gruppen Schola Instrumentalis.

På programmet sto lysbildeforedraget Oslo vender tilbake. Gatelangs i «Nordens Pompeii» ved historieformidler Leif Gjerland - en bildefortelling om hvordan levningene av middelalderbyen er kommet til syne etter å ha vært tildekket og glemt i mange hundre år - en spennende historie som ennå ikke er slutt.

Foreningens leder Odd Einar Dørum snakket om planene for middelalderbyen og middelalderparken og om hvorfor det er viktig å være medlem i foreningen, mens arkeolog Petter B. Molaug svarte på spørsmål om Oslo i middelalderen.

Tomlene opp for Oslos middelalderbyForeningen Middelalder-Oslos sommerprosjektet «Livet i det første Oslo» med utstilling av Karl-Fredrik Kellers tegninger av middelalderbyen har sin siste åpningskveld under Oslo Kulturnatt fredag 16.  sepember.

GRATIS ADGANG!

Tid og sted: Fredag 16. september kl 17-22 i Oslo Ladegård, Oslogate 13.

Nærmeste trikkestopp: Middelalderparken

Leder av Middelader-Oslo Odd Einar Dørum, kunstner Karl-Fredrik Keller og prosjektleder Leif Gjerland konstaterer at utrolig mange ville besøke sommerens utstilling om Olso middelalderby.

Du er her: Hjem Aktiviteter Gjennomførte arrangementer