Middelalder-Oslo

Medlemsturer

21.-27.august: SOMMERTUR TIL ORKNØYENE OG SKOTTLAND

Skara BraeVi er glade for å kunne innby foreningens medlemmer med ledsagere til en spennende tur til Orknøyene og Skottland. Det har vært utfordrende å få tak i nok hotell-plasser, særlig har det vært knapt med enkeltrom. Vi har derfor vært nødt til å sette taket på antall deltakere noe lavere enn vanlig. Turen er nå fulltegnet.
 
Ragnhild Ljosand

Av det som følger nedenfor, er bare programmet på Orknøyene foreløpig bekreftet. Vår guide der vil være Ragnhild Ljosand (bildet).

Reisearrangør er FRAM Arrangement AS.

Programmet i Skottland er en foreløpig skisse, men vil bli oppdatert straks det foreligger endringer.  

Mandag 21. august reisedag

Kl.9.40. Vi reiser med direktefly fra Oslo Gardermoen til Edinburgh og drar derfra med buss 5 ½ time til Scrabster for 1 ½ times båttur til Orknøyene. Ankomst Kirkwall ca. kl.21.00. Vi sjekker inn på hotell i Kirkwall hvor vi bor alle nettene på Orknøyene.

KirkwallTirsdag 22. august. Kirkwall

Etter frokost starter vi kl.9.00 med omvisning til fots i Kirkwall. Vi besøker Magnuskatedralen og Bishop’s Palace & Earl’s Palace. Etter lunsj på Archive Coffee er det fritid på egenhånd.

Kl.13.20 går vi i samlet flokk til Highland Park Whisky Distillery med omvisning og prøvesmaking. Deretter besøker vi Orkney Museum og før middag Grain Earth House før vi spiser middag kl.19.

MaesHowe

 Onsdag 23. august. Vestre og nordre Mainland. Busstur

Etter frokost drar vi med buss kl.8.30. Vi besøker steinaldergravene Unstan Cairn og Maeshowe, ser på Standing Stones of Stenness og Ring of Brogar. Lunsj i Smithfield Hotel i Dounby. Så besøker vi Skara Brae og Skaill House, utrolig godt bevarte steinalderboliger. Middag på Merkister Hostel kl.17 før vi ser på Brough of Birsay, langhus fra vikingtid, middelalderkloster og ruin av middelalderkirke. Her er vi avhengig av tidevannet, derfor tidlig middag.

Skara Brae

Torsdag 24. august. Mainland øst og sørøst. Busstur

ItallianChapelScapaFLow

Avreise kl.10 etter litt sen frokost. Vi går tur fra The Gloup (kløft) til Brough of Deerness. En halvtimes gange hver vei. Vi kjører til Lambs Holm med det italienske kapellet og spiser lunsj på Celina Rupp Barrier View Café. Deretter kjører langs Scapa Flow fra Churchill Barriers til Orphir. Her ser vi på en rundkirke fra 1100-tallet og hører på historier fra Orkneyinga Saga fortalt av vår guide Ragnhild Ljosland ved et bål på stranden. Retur til Kirkwall og middag.

Ring of Brodgar

Fredag 25. august. Fra Mainland til Inverness i Skottland
Dunrobin castleEtter frokost drar vi til den hyggelige landsbyen Stromness der ferge går kl.11.00 til Scrabster i Skottland. Derfra med buss kl.12.30. Underveis til Inverness spiser vi lunsj og besøker bl.a. Dunrobin Castle Museum, Ousdale broch og Buldoo standing stone. Vi spiser middag i Inverness og sjekker inn på hotellet der vi har to overnattinger.

Lørdag 26. august. Piktiske billedsteiner og middelalderlevninger i Skottland

Etter frokost besøker vi Inverness Museum and Art Gallery med en samling pictiske symbolsteiner, inkludert The Ardross wolfstone og andre spennende pictiske gjenstander. I resepsjonen til Highland Council Headquarters finner vi Knocknagael Boar Stone, nok en billedstein fra Inverness-området. Eagle stone
Etter lunsj i Inverness tar vi en tur nordøstover og besøker Groam House Museum med samling pikitske gravkors, samt Tarbat Discovery Centre, med en utstilling om dette viktige piktiske klosteret som ble avdekket ved en arkeologisk utgraving tidlig på 2000-tallet. Langs veien håper vi å få se flere interessante piktiske symbolsteiner, som Clach Biorach-steinen, trolig på sitt opprinnelige sted (in situ), den store Shandwick kors-steinen og The Eagle Stone (bildet t.v.). Middag og overnatting i Inverness.

 Søndag 27. august. Fra Inverness til Edinburgh og videre til Gardermoen
Elgin
Kl. 09:00  Utsjekk og avreise med bus. Langs veien kan vi se Rodney-steinen, et vakkert piktisk steinkors med symboler og Sueno-steinen med slagscener, den høyeste billedsteinen i Skottland. Vi besøker Headland Trust Visitor Centre i ruinene av Burghead fort ved Kinneddar. Her kan man se 2 av de 6 gjenværende okse-figurene som en gang prydet fortet.
I Elgin besøker vi de imponerende ruinene av Elgin Cathedral fra 13-1400tallet (bildet t.v.). The Elgin cross-slab, steinkors med piktiske symboler, er utstilt i ruinen.
Dunottar2
Lunsj spiser vi i eller ved Aberdeen. Underveis mot Edinburgh ser vi Dunottar Castle fra 1200-tallet helt ute ved kysten (bildet t.v.). Deretter kjører vi videre til Edinburgh flyplass, hvor vi ankommer i god tid før kl 19:00. Flyet til Oslo Gardermoen går kl 21:00. Ankomst Gardermoen kl. 23:45. Middag kjøper vi oss på flyplassen.

 

Pakkepris. Beregnet på minimum 30 deltagere blir pakkeprisen NOK 26.000,- med overnatting i dobbeltrom 21-27.august. Ved flere deltakere (maksimalt 45) vil prisen bli noe lavere. Tillegg for enkeltrom NOK 5.300,-. Prisen inkluderer reise, frokost og lunsj alle dager og middag alle dager unntatt ankomst- og avreisedagen. den inklderer også lokal reiseleder på Orknøyene (Ragnhild Ljosand). Det kankommer til utgifter til inngang på museer og attraksjoner. Det tas forbehold om mulige valutasvingninger.

Påmelding skjer fra mandag 20. februar fra kl 09:00 direkte til FRAM Arrangement AS på E-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Husk å oppgi fullt navn, adresse, E-postadresse og mobilnr., samt hvem du evt. skal dele rom med. Dersom du kunne tenke deg å dele rom med en annen i turgruppen foreløpig uspesifisert, er det fint om du oppgir dette. Påmeldte med bekreftet plass vil vå tilsendt et detaljert program med tidsangivelser (forbehold om mindre endringer). Derso det er flere en 45 påmeldte, vil det bli opprettet venteliste.

FRAM Arrangement AS sender ut faktura for depositum på kr 4.000,- og fullstendige betingelser til de som har fått bekreftet plass. Restbeløpet betales medio mai. Det vil komme egen faktura på dette.

For spørsmål: Kontakt FRAM Arrangement AS ved Jørn A. Jensen tlf 95 76 50 74 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

 

Skottland kart

Du er her: Hjem Aktiviteter Medlemsturer 21.-27.august: SOMMERTUR TIL ORKNØYENE OG SKOTTLAND