Middelalder-Oslo

Arrangementer

BtbyggingVaterland1Tirsdag1. juni blir det sjøsetting av middelalderbåten "Vaterland 1" - kopien som har vært under bygging i det hvite teltet ved Lokomotivverkstedet siden i fjor sommer. OBS - datoen er flyttet frem fra 15. juni som tidligere annonsert!

Båten sal sjøsettes på Vannspeilet, hvor den skal seile hele sommeren. 

Det er Kulturetaten i Oslo som har kostet bygging av båten, og som vil stå for programmet ved sjøsettingen. Det blir garantert stor festivitas! 

Følg med på middelalder.no for nærmere informasjon om arrangementet!

Den 15. mai er dødsdagen for Oslos skytshelgen, St. Hallvard. Dagen feires hvert år i Oslo Ladegård, med stort program fra tidlig ettermiddag. Etter tradisjonen starter det med orgelkonsert i Grønland kirke, etterfulgt av byvandring fra kirken til Ladegården, ledet av arkeolog Petter Molaug. Så er det underholdning i Ladegårdshagen, med middelalderkonsert i Bispens vinterhall, arkeologi for barn, dans og moro, og pølser, brus, kaffe og kaker. St Hallvars-legenden blir fortalt, og kl 16.24 - et symbolsk tidspunkt, for det var nemlig i år 1624 at en stor bybrann rammet middelalderyen Oslo, noe som førte til at kong Christian IV bestemte at byen ikke skulle gjenoppbygges, men i stedet anlegges som den nye byen Christiania, godt beskyttet bak Aershus festning. Ja, kl 16.24 starter hovedprogrammet på Ladegårdstrappa. Der vil foreningen Middelalder-Oslo dele ut sin årlige pris for fortjenestefull innsats for middelalderbyen Oslo: Gangvaktprisen. Dagen avsluttes vanligvis med økumenisk vesper i St Hallvardskatedralens ruiner. Følg med på sthallvardsdag.no og middelalder.no for nærmere informasjon om årets program.

Siste helgen i mai går Oslo iddelalderfestival av stabeln på Akershus festning. Programmet er under utarbeing, så følg med på oslomiddelalderfestival.org, og/eller middelalder.no. Lurt å merke av i kalenderen allerede nå!

960x330_serveringsomrÃ¥det 

 

SpinnogsaaEtter tradisjonen står den siste uka i august i middelalderens tegn. Da blir det fordrag hver kveld kl 19 i Oslo Ladgård rundt et valgt tema.

Middelalderuka avsluttes gjerne med en konsert - men hva det blir i år, står fortsatt åpent.

Det overordnete temaet for uka vil bli satt og programmet lagt i løpet av våren, så følg med på middelalder.no for mer om årets Middelalderuke!

Du er her: Hjem Aktiviteter Arrangementer