Middelalder-Oslo

Foreningen Middelalder-Oslo arbeider for tiden med et idékonsept med en mengde forslag og ideer som skal gjøre det mulig å forstå og oppleve sammenhengen i hele den sjeldne middelalderbyen vår. Dokumentet har vi kalt «Framtidsbilde for Oslo middelalderby 2024 - 2030». 

Klikk her for en 12-siders forhåndsinformasjon om Framtidsbildet

Framtidsbildet skal legges fram på St. Hallvards dag den 15. mai, men allerede 3. mai inviterer foreningen representanter fra nabolag, foreninger og Bydel Gamle Oslo til en forhåndsorientering. På St. Hallvards dag vil så arkeolog Petter Molaug fortelle og demonstrere noen av de foreslåtte tiltakene på fire av stoppene under en liten byvandring. Denne starter utenfor Grønland kirke kl 15.45. Velkommen til vandringen!

Klikk her for program for St. Hallvards dag 15. mai

GateneSLIK KAN DET BLI:
For å bevisstgjøre folk om hvor middelalderbyen Oslo en gang lå, foreslår Framtidsbildet at det settes opp i alt sju tydelige velkomstskilt rundt Middelalderbyen, som her i St. Hallvards gate bak Gamlebyen skole.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brygge
Vannspeilet på Sørenga markerer havnebyen Oslos strandlinje i middelalderen. Dette mener vi bør tydeliggjøres ved å gjennoppføre en brygge og to sjøboder
.

Du er her: Hjem Hva vi vil Middelalderbyens framtid