Middelalder-Oslo

Våre arrangementer

ST HALLVARDS DAG 15. MAI 2021

Heller ikke i år kan feiringen av St. Hallvards dag i Gamlebyen arrangeres fysisk pga. korona-viruset og smitteverntiltakene. Det blir i stedet et rikholdig program på nett.

Sverre Jensen bokGå inn på www.sthallvardsdag.no og på St. Hallvards dag på Facebook. Der vil det være lagt ut direkte lenker eller lenker til YouTube og andre nettsteder.

Et hovedinnslag i år vil bli et videoopptak fra Bispeborgen med Sverre Jensen, hvor han forteller om middelaldermusikk og demonstrerer kopier av middelalderinstrumenter han selv har bygget. Til å hjelpe seg med musikkinnslagene har han ingen ringere enn Øyonn Groven Myhren. 

Sverre Jensen har skrevet en bok som er kommet ut i år, en formidling i tekst og bilder av hans livslange virke som middelaldermusiker, komponist, arrangør og instrument-bygger.

St HallvardSt. Hallvards dag er 15. mai, som er hans dødsdag og hans minnedag i den katolske kirken. Det er tradisjonelt også dagen for utdeling av Oslo kommunes hedersbevisning St. Hallvardsmedaljen. Dagen kan ikke flyttes til et annet tidspunkt.

I 2020 var det ifølge skriftlige kilder 1000 år siden Hallvard Vebjørnsson ble født, på storgården Huseby i Lier. Ole Rikard Høisæther har i anledning jubileet skrevet boken om mannen og helgenen Hallvard og hva han har betydd for Oslo (se artikkel i Middelalder-Oslo 2020/1). I filmen som ble laget om Sankt Hallvard i 2020, blir Høisæther blir med oss til Lier og til Hallvardskatedralens ruiner, og viser hvordan Hallvard var sentral i middelalderens Oslo, og også har fortsatt å være det til i dag.

Du kan også bli med på byvandringer på nett sammen med Petter Molaug til ruiner i middelalderbyen, Hallvardskatedralen, bispeborgen, Clemenskirken og Mariakirken.

Det blir lagt ut mye annet interessant også, både på nettsiden vår og Facebook.

Du er her: Hjem Aktiviteter Våre arrangementer ST HALLVARDS DAG 15. MAI 2021