Middelalder-Oslo

Selje

Fredag 13. september 2019 dro 30 entusiastiske medlemmer i Middelalder-Oslo til Vigra med morgenflyet for en opplevelsesrik og kunnskapsfylt helg med vår uuttømmelige kunnskapsbrønn dr.philos. Øystein Ekroll, født, oppvokst og lommekjent på Sunnmøre. 

Det var spådd uvær fra vest med orkan i kastene på Stadtlandet, men det viktigste turmålet vårt - Selja med Sunniva-hulen og alle kloster- og kirkeruinene på øya - var vi alle fast bestemt på å få med oss! Det ble en eventyrlig helg, ikke minst på grunn av det voldsomme været, men også  resten av turen og gastronomiske overraskelser på Scandic hotell i Ålesund gjorde turen til en stor opplevelse. Odd Bjørntvedt har skrevet referat fra turen, illustrert med fotos av Jorun Hermansen. Les referatet her.  Se også kart over opprinnelig reiserute her. På bildet: Selje klosterruin. 

2019CardiffCastle

Lørdag 22. juni dro 53 av foreningens medlemmer til UK på årets sommertur. Turen var lagt opp i samarbeid med historikerne og arkeologene Fay Stevens og Stuart Brookes fra UK, med praktisk støtte fra FRAM Arrangement AS. Vi bodde sentralt i Cardiff på Jurys Inn Hotel, med utflukter hver dag til historiske reisemål fra mange spennende epoker. Vi besøkte både fornalderminner fra megalitt-tiden og keltiske, romerske, normanniske, norrøne og middelalderske severdigheter, og enda mye mer.

Bildet: Interiør fra Cardiff Castle.

Les Rangdi Unn Hovdens rikt illustrerte beretning fra turen her.

St.Sophia KievI alt 55 personer deltok på turen som gikk til Kiev, Odessa og Moldova i vikinger, kosakker, romere og grekeres fotspor. Vi reiste fra Gardermoen til Kiev tirsdag 29. mai, og returnerte en uke senere fra Chisinau i Moldova.  Strålende vær, kunnskapsrike og hyggelige guider, spennende og eksotiske reisemål, over gjennomsnittet interesserte turdeltagere og ikke minst vår egen medbragte og utrettelige kunnskapsbrønn Øystein Ekroll bidro til en uforglemmelig tur-opplevelse. Noen av deltakerne deler sine minner og bilder fra turen her (se under)! 

                          

Kirken ved grotteklosteret Pechersk Lavra i Kiev. Foto: Jorun Hermansen 

 

 

Tallinn1Tallinn er spesielt interessant, med sin godt bevarte ringmur rundt gamlebyen og sin fortid som viktig Hansa-by.

Helgen 22.09-25.09 2017 hadde 34 av Middelalder-Oslos medlemmer en utbytterik og hyggelig oval weekend-tur til denne spennende byen. FRAM Arrangement AS hadde lagt opp turen, og funnet frem til to usedvanlig sjarmerende, kunnskapsrike og norsk/svorsk-språklige guider som tok oss på vandring og i museeer fredag ettermiddag og hele søndag. 

Her kan du se bildene til Erik Østlyngen , Inger Johanne Indset, Unni Eriksen og Harald Ekfeldt fra turen.

Les hele programmet under: 

BorgundI 2017 la vi opp til Den ultimate stavkirketuren: 17 stavkirker + 3 middelalderkirker i stein og en barokkirke i tegl på en behagelig buss- og ferjetur over 6 dager gjennom Valdres og Sognefjorden, via Flåm i Nærøyfjorden til Hallingdal, Numedal, Kongsberg og Heddal.

Turen gikk fra søndag 4. juni (1. pinsedag) t.o.m. fredag 9. juni, og dr.philos. Øystein Ekroll, førsteamanuensis og forsker ved Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider og Norges største kjenner av middelalderkirker, var medfølgende guide  på hele rundturen.

Borgund stavkirke i Lærdal

Du er her: Hjem Aktiviteter Gjennomførte turer