Middelalder-Oslo

Gjennomførte arrangementer

STORTINGSKANDIDATENE 2017 STØTTER VÅR VISJON

Visjon

Onsdag den 19.april kl. 19 inviterte foreningene Middelalder-Oslo, Gamlebyen Historielag og Oslo Selskab til et møte i Oslo Ladegård med kandidatene til Oslobenken på Stortinget. Det er viktige vedtak som skal gjøres med avgjørende konsekvenser for de nasjonale minnene som finnes i Oslos gamleby.

ANSIKT TIL ANSIKT FØR STORTINGSVALGET var tittelen på møtet i Oslo Ladegård 19.april.  9 kandidater til Stortinget eller representanter fra de politiske partiene og 50 tilhørere deltok. Hensikten med møtet var å presentere Middelalder-Oslos visjon «Nordens Pompeii» for representanter for de partiene som stiller liste for Oslo ved årets stortingsvalg og helst kandidater på listene. Oslo middelalderby er et kulturminne av stor nasjonal betydning, i tillegg til betydningen for Oslos innbyggere. I disse årene griper Staten sterkt inn med store byggetiltak i form av den nye Follobanen tvers gjennom middelalderbyen.

Stortingspolitikerne har sin store del av ansvaret for at statlige selskaper og direktorater, bl.a. BaneNor og Statens vegvesen, tar sin del av ansvaret, både for bevaringen av kulturminnene og for at hele det historiske området skal kunne formidles og oppleves.

Møtet ble ledet av Per Olav Reinton i Gamlebyen historielag. Leif Gjerland holdt en entusiastisk innledning, i ord og bilder, om bakgrunnen for dagens situasjon, foreningens visjon og mulighetene fremover. Han ble supplert av vår Odd Einar Dørum og Hans Petter Aas fra Oslo selskab. Politikerne var gledelig samstemte i ønsket om at Staten må satse på Oslo middelalderby og svarte positivt på spørsmål fra salen om dette. Deltakere på møtet var Kristoffer Robin Haug fra MDG, Trine Skei Grande fra Venstre, Margaret Eide Hillestad fra Sp, Astrid Nøklebye Heiberg fra Høyre, Siri Ulleberg fra Frp, Marit Danielsen fra Rødt, Sigmund Vefling fra Krf, Trine Dønhaug fra SV og Siri Staalesen fra Ap.

Visjonen kan du lese her                            Se også plakat med mer konkret informasjon

Du er her: Hjem Aktiviteter Gjennomførte arrangementer STORTINGSKANDIDATENE 2017 STØTTER VÅR VISJON