Middelalder-Oslo

Middelalder-Oslo

Minneord for Tore Hermundson Vigerust

 

Tore Hermundson Vigerust til minne

Vi har fått den ufattelige melding at Tore Vigerust døde i sin hjemby Porsgrunn søndag 31. oktober, bare 55 år gammel.

Tore var historiker, og slektsgransker av profesjon. Han var en viktig drivkraft for opprettelsen Middelalderparken og av av IOM, og var med i styret i 4 år. Han var med i Høyre, og satt i bydelsutvalget Gamle Oslo i 12 år. Han brukte alle sine kunnskaper og innflydelse i arbeidet for det historiske Oslo. I mange år bodde han i Kanslergata, som nærmeste nabo til Middelalderparken. Jeg satt i mange år sammen med ham i Navnekomiteen i bydelen, og vi hadde der stor glede og nytte av hans enorme kunnskaper om bydelens historie. Han har en stor del av æren for bruken av historiske riktige navn i Bjørvika, et arbeid som dessverre ikke ble avsluttet før hans død.

De siste 4 - 5 årene har han jobbet med opprettelsen av et omfattende bibliotek av litteratur om middelalderen og om Europas klostervesen, i Lavetthuset på Hovedøya.

I alle forhold hadde Tore en lun, varm og humoristisk vinkling på alle problemstillinger. Han arbeidet alltid for å finne fram til løsninger som alle parter kunne anse som gode. Han hadde alltid noe interessant å fortelle, han øste av sin kunnskap med varme, vidd og vennlighet.

Tore vil bli dypt savnet.

Helge Winsvold

Styreleder for Interesseforeningen for Oslos middelalder

Begravelsen fant sted i Eidanger kirke fredag 5. november.Du er her: Hjem Uncategorised Minneord for Tore Hermundson Vigerust