Middelalder-Oslo

Kurs

Middelalderbyens barn1På den første samlingen i den nye klubben Middelalderbyens Barn ble vi kjent med den nye middelalderbåt-kopien, hadde Robin-Hood-mesterskap med pil-og-bue-skyting og stokkekamp, lærte betydningen av gamle sangleker, fikk smake på middelalderens lørdags-godt og fikk høre litt om de gamle, rare kongenavnene.

Neste samling blir 10. august kl. 11 - 14. Da skal vi på steinhoggerkurs i Grorud steinbrudd. Hold av dagen hvis du kan, nærmere beskjed om når og hvor vi skal møtes kommer.

Middelalderbyens Barn har mottoet «LÆRE – LESE – LEKE – LE», som forteller om arbeidsformen. Årsavgiften er kun kr. 100, og det er en av foreldrene som melder inn sitt barn ved å henvende seg til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Husk å oppgi postadresse. Etter innmeldingen vil det komme en sending i posten med medlemskort og informasjon direkte til barnet, mens all senere kommunikasjon vil skje via foreldrenes e-post.

DrakterOslotorg1996Kurset var basert på HJELP TIL SELVHJELP, og gikk over tre kvelder, med tre timer hver. Start 24. februar. Kursleder var Tone Fagerstedt, som også ledet kursene for 20 år siden.

Kurset startet med 19 påmeldte, men noen falt fra, så ved avslutningen var det 12 igjen. På siste kurskveld takket deltagerne kursleder Tone med en bukett blomster, og uttrykte stor takk for at hun tok på seg dette oppdraget  uten honorar eller betaling av noe slag - bare ren lyst til å bidra! Noe både Middelalder-Oslo og deltagerne satte umåtelig stor pris på. 

1. kveld: onsdag 24. februar, kl 17:00-20:00 Se på tegninger, velge modell, råd og tips om stoff og materialer, hvor ting kan kjøpes, priser etc. Alle må ha med noe å skrive på og med.

2. kveld: onsdag 2. mars, kl 17:00-20:00 Alle har med stoff og eventuelt tilbehør. Hjelp til forming, klipping og råd og vink. Om det blir tid, vil deltakerne kunne begynne å tråkle på sine antrekk.

3. kveld: onsdag 9. mars, kl 17:00-20:00 Deltakerne forventes å ha startet opp søm på sine antrekk: tråklet og eventuelt sydd sammen. Hjelp til tilpasning og råd og vink for det videre arbeidet.

Praktiske opplysninger:

Sted: Kurset holdes i historiske omgivelser i den såkalte Rådssalen i Garmannsgården, Rådhusgt. 7, på hjørnet av Rådhusgt. og Dronningens gt.

Materiell: Alle deltakere kjøper og betaler alt de trenger av stoff og materialer til egne antrekk.

Kursavgift: kr 200, som går til dekning av diverse forbruksmateriell til kursavviklingen, betales ved påmelding til foreningens konto nr 9235 30 83297.

Akershus Slottsdansere har invitert MiddelalderOslos medlemmer til kurs i middelalderdans våren 2016. Kurset holdes  på Akershus Festning, og hadde oppstart mandag 4. april kl 18:30-20:30. Deretter ca annen hver mandag. 

Dans

Tilbakemelding fra to nybegynnere: "dette var skikkelig trim!" Altså ikke for pyser! Vi gleder oss til å se resultatet under midddelaalderbanketten i Fanehallen på Akershus Festning fredag 23. september. Kontaktperson for kurset er Anne Marit Holø, e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..