Middelalder-Oslo

Middelalder-Oslo

GOD JUL!

En takknemlig hilsen 

Epifani Stefan Lochner 1440På vegne av Middelalder Oslo takker jeg alle medlemmer, venner og sympatisører. Takket være dere går vi ut av året med 814 medlemmer, en økning på 70 medlemmer i et år med pandemi! Vi måtte utsette to turer og vi måtte holde årsmøtet digitalt, mens vi klarte å avholde 5 arrangementer fra august til oktober, der folk kunne møte opp fysisk. Tre av disse var i Middelalder-uka i august, og de to andre var foredragskvelder i september og oktober.

Ellers gleder vi oss over opprettelsen av stiftelsen Oslo Middelalderby. Den er opprettet for i samarbeid med kommunen ( kulturetaten ) og oss å få til gode tiltak og opplevelser i Middelalderbyen gjennom å mobilisere private givere i smått og stort. Og ikke minst for å kunne spleise med kommunens innsats fram mot byens to jubileer i 2024: 100 år siden Kristiania ble til Oslo, og 400 år siden Oslo ble avviklet som by og innbyggerne flyttet til Chrisitania, den nyanlagte byen bak Akershus festning. Med andre ord gjennomføring gjennom dugnad. Vi er også glad over at kommunebudsjettet har opprettholdt de løpende 6,5 millionene årlig til innsats i Middelalderbyen.

Vi sluttet året med en konsert i bispens vinterhall i Ladegården på Eufemia-aften. Middelaldermusikkgruppen Schola Instrumentalis var tinget for anledningen, men de strenge koronareglene tillot bare en musikant samt lydtekniker, så da måtte vi  improvisere. Øystein Bech Gadmar fra gruppen Schola Instrumentalis tok utfordringen, og holdt en variert konsert som ble lagt ut på Youtube. Det ga oss en stemningsfull opplevelse, som minst 150 har spilt av. Den ligger ute fortsatt, til glede for den som søker litt middelaldersk stemning.

Vi ser fram til gode gammeldagse levende treff mens vi alle følger pandemirådene. En fredelig jul og et godt nytt år ønskes alle!

Odd Einar Dørum

Bildet: Epifani. Stefan Lochner 1440.

Du er her: Hjem Innhold Annet GOD JUL!