Middelalder-Oslo

Gjennomførte arrangementer

Mandag 15. mai: ST. HALLVARDS DAG

Sthalvardsdag barnearkeologiMandag 15. mai feirer vi Oslos skytshelgen St. Hallvard med stort program for voksne og barn i Ladegårdshagen.

Kl 12:30 Pilegrimsvandring fra Gamle Aker Kirke via Enerhaugen kirke til Hallvardskatedralen og Ladegårdshagen

Kl 14:00 Orgelkonsert i Grønland kirke ved domorganist Kåre Nordstoga. Etter konserten kl 14:45 går det byvandring fra Grønland kirke til Ladegårdshagen. 

Kl 14:00 starter samtidig arrangementet i Ladegårdshagen med program for hele familien. Det blir arkeologi for barn, demonstrasjon av trearbeid og tømring, man kan få prøve å gå på stylter og balansere på line, det blir leikarring og middelalderdans og middelaldermusikk ved Schola Instrumentalis. Der er også informasjons- og salgsboder, kortforedrag om St.Hallvard og 3D-visning av "Oslo1324" og selvfølgelig salg av mat og drikke.

Kl 16:24 er det hilsen fra ordfører Marianne Borgen og Oslos biskoper, fremføring av legenden om St.Hallvard og utdeling av foreningen Middelalder-Oslos hederspris Gangvaktstaven. Deretter blir det konsert med musikk-gruppen Carnardus Horribilis på scenen ved Ladegårdstrappen. 

Fra kl 18:00 til ca 18:45 er det vespergudstjeneste i ruinene av Hallvardskatedralen, med gregoriansk sang av guppen Schola St. Hallvard. Denne gruppen holder også konsert i Grønland kirke fra kl 19:00.

Bildet er fra fjorårets arrangement, der barn fikk prøve seg som arkeologer. I bakgrunnen under blikktaket ses den gamle bispeborgens nordmur. 

Gratis inngang, åpent for alle! Velkommen til St. Hallvards dag 2023!

Du er her: Hjem Aktiviteter Gjennomførte arrangementer Mandag 15. mai: ST. HALLVARDS DAG